Valitse sivu

Info

Yhdistys on toiminut vuodesta 1990. Nykyisin yhdistykseen kuuluu kaikki Kanta-Hämeen kunnat.

Kuntajäseniä ovat, Forssa, Hämeenlinna, Riihimäki, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Tammela ja Ypäjä. Yhdistyksen toiminnassa ovat mukana myös Pälkäne ja Valkeakoski.

Hämeen virkistysalueyhdistyksen tarkoituksena on turvata ja kehittää sekä maakunnan oman väestön että tänne suuntautuvien ihmisten virkistysmahdollisuuksia, säilyttää ja vaalia maakunnan luonnon ja maiseman omaleimaisuutta. Käytännössä yhdistys avustaa maanhankinnassa ja koordinoi seudullisten virkistysalueiden sekä Hämeen Ilvesreitin ylläpitoa ja kehittämistä. Alueiden hoidosta vastaa pääsääntoisesti se kunta, jonka alueella virkistysalue sijaitsee.

Yhdistyksen tukijäseninä voivat olla Hämeen ulkopuoliset kunnat, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Yhdistys voi ottaa vastaan myös avustuksia ja lahjoituksia.

Seudulliset virkistysalueet ovat kuntien yhteisomistuksessa. Jokaisella alueella on erilainen omistuspohja, mutta kaikkien toiminnassa mukana olevien kuntien asukkailla on käyttöoikeus kaikkiin alueisiin. Valtion maanhankinta-avustus välittyy alueostoihin virkistysalueyhdistyksen kautta. Yhdistyksen kautta kunnat ovat yhteistyössä hankkineet kaikkiaan 18 kaupalla 200 hehtaaria rantamaata ja 20 kilometriä rantaa.


 

Linkkejä

Suomen virkistysalueyhdistykset virkistys.info

Kanta-Hämeen retkikohteet Retkipaikka.fi

Reittejä ja ulkoilukohteita Outdooractivessa

 


Laskutusosoitteet

 

Toivomme saavamme laskut ensisijaisesti sähköisessä muodossa

 

Hämeen Virkistysalueyhdistys ry

0967665-6

 

Verkkolasku

Verkkolaskuosoite: 003709676656

Operaattori: Maventa (003721291126)

Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH*

 

Sähköpostilasku

09676656 (a) scan.netvisor.fi

 

Paperilasku

Hämeen Virkistysalueyhdistys ry

09676656

PL 100

80020 Kollektor Scan