Valitse sivu

Info

Yhdistys on toiminut vuodesta 1990. Nykyisin yhdistykseen kuuluu kaikki Kanta-Hämeen kunnat.

Kuntajäseniä ovat, Forssa, Hämeenlinna, Riihimäki, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Tammela ja Ypäjä. Yhdistyksen toiminnassa ovat mukana myös Pälkäne ja Valkeakoski.

Hämeen virkistysalueyhdistyksen tarkoituksena on turvata ja kehittää sekä maakunnan oman väestön että tänne suuntautuvien ihmisten virkistysmahdollisuuksia, säilyttää ja vaalia maakunnan luonnon ja maiseman omaleimaisuutta. Käytännössä yhdistys avustaa maanhankinnassa ja koordinoi seudullisten virkistysalueiden sekä Hämeen Ilvesreitin ylläpitoa ja kehittämistä. Alueiden hoidosta vastaa pääsääntoisesti se kunta, jonka alueella virkistysalue sijaitsee.

Yhdistyksen tukijäseninä voivat olla Hämeen ulkopuoliset kunnat, yhteisöt ja yksityishenkilöt. Yhdistys voi ottaa vastaan myös avustuksia ja lahjoituksia.

Seudulliset virkistysalueet ovat kuntien yhteisomistuksessa. Jokaisella alueella on erilainen omistuspohja, mutta kaikkien toiminnassa mukana olevien kuntien asukkailla on käyttöoikeus kaikkiin alueisiin. Valtion maanhankinta-avustus välittyy alueostoihin virkistysalueyhdistyksen kautta. Yhdistyksen kautta kunnat ovat yhteistyössä hankkineet kaikkiaan 18 kaupalla 200 hehtaaria rantamaata ja 20 kilometriä rantaa.

Virkistysalueyhdistys toimii Hämeen liiton yhteydessä.

Yhdistyksen osoite on
Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna
puhelin 050 375 3218
Sähköpostiosoite: hameenvirkistysalueyhdistys(at)gmail.com

Suomen virkistysalueyhdistykset virkistys.info

Hämeen retkikohteet Retkipaikalla